More

Dichterbij de natuur leven

 

Er zijn verschillende manieren om dichterbij de natuur te leven en ik wilde mijn ideeën hierover op mijn blog zetten, in dit bericht. Aanvullingen zijn altijd welkom!

Waarom zouden we dichterbij de natuur willen leven?

Van mij hoef je dat natuurlijk niet, het is jouw eigen keuze. Maar veel mensen hebben het gevoel contact met de natuur kwijt te raken en vinden dat vervelend. Het is bewezen dat bomen stofjes afgeven die ons kalmeren en gelukkiger maken. Een wandeling in het bos doet ons als mens dan ook goed. Onze gezondheid kan er zelfs op vooruit gaan en er zijn zelfs onderzoeken geweest in ziekenhuizen. Patiënten die in ziekenhuizen lagen die uitzicht hadden op natuur herstelden sneller dan patiënten die minder natuur om zich heen zagen.

Als je in de stad woont of een drukke wijk dan heb je vaak minder natuur om je heen. Het zou kunnen dat je zo verlangt naar de natuur. Om dichterbij de natuur te leven kan je wel een aantal dingen doen. Verhuizen kan, maar dat is voor velen niet echt een optie. Je kan ook de natuur naar je toe halen. Haal wat meer planten en bloemen in huis, het liefst in pot of een bakje kruiden zoals rozemarijn of tijm. Als je een tuin hebt of ruimte op je balkon, kan je daar ook wat planten zetten. Je kan ook je eigen planten of kruiden zelf kweken. Dit is nog leuker, omdat je het ziet groeien.

Hier een aantal mooie ideeën:

  • Een optie is om er zelf naar toe te gaan. Ga eens naar een mooi bos, alleen of met vrienden. Je kan er een wekelijkse afspraak van maken, ook als je in je eentje gaat. Als je wat dichterbij zoekt, kan je naar een park gaan. Ga eens zitten op een bankje en geniet van de zon.
  • Plan je vakantie in de natuur. Je kan naar een tropische plek gaan maar je kan ook naar de Ardennen, bijvoorbeeld als je kosten wilt besparen. Beide plekken zijn erg mooi.
  • Ga vaker naar buiten. Ook al zie je weinig natuur, frisse lucht doet ook een hoop goeds voor je. Dit kan je doen als je thuis zit, maar ook als je pauze hebt op je werk.
  • Om dichterbij de natuur te komen kan je bijvoorbeeld ook een mooie fietstocht maken. Plan eens een dagje in het weekend in om te gaan fietsen. Neem een gevuld picknick mandje mee en een route kaart. Je hoeft niet te haasten, je zit niet in een wedstrijd. Geniet van de mooie natuur om je heen en stop eens om het mooie uitzicht te bekijken. Veel plezier!
  • Ga eens naar een biologische groentetuin en haal zelf je groenten op. Er heerst altijd een rustige sfeer op de groentetuin, die heel kalmerend werkt. Je staat zo heel dicht bij wat je eet en waar het vandaan komt.
  • Doe eens yoga in de natuur. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij heerlijk. Vooral bij zonsopgang in groot grasveld of op een strand.
  • Veel mensen zeggen dat ze als veganist dichterbij de natuur leven. Ik kan mij hier wel in vinden. Natuurlijk is dat niet bij elke veganist zo, zoals fastfood-vegans. De key is fruit en groenten.

Heb je meer ideeën? Laat het mij weten. De belangrijkste tip die ik je kan meegeven is: Ga naar buiten!

Liefs, Larissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *